Dobré trávení je velmi důležité

Trávící systém

žaludek – játra – slinivka – žlučník

Zdravá strava je základem správné funkce celého organismu.

Zdravá strava je pestrá strava obsahující  všechny potřebné látky pro organismus .

Chceme-li si prodloužit život bez zdravotních potíží je třeba omezit, nebo nejlépe  vynechat bílý cukr, bílou mouku, uzeniny, omezit maso, živočišné tuky.

Činnost žaludku podporují hořké byliny jako je žlutý hořec, zeměžluč lékařská, puškvorec obecný, pelyněk pravý a spoustu jiných.

Kromě čajů můžeme použít i další bylinné prostředky jako jsou vína , tinktury, práškované byliny v kapslích apod.

Rademachova tinktura je složena ze tří bylin

  • vlaštovičník                      řeší dysfunkci žlučníku,
  • ostropestřec mariánský řeší dysfunkci jater
  • čubet benedikt                 řeší dysfunkci žaludku

Občasná hladovka je klíčovou strategií proti stárnutí a k dlouhověkosti

Občasné hladovění působí jako spouštěč opravných procesů v buňkách


 

Revmatismus

Artritida  – zánětlivé onemocnění

Artróza – opotřebení

Účinná dietní opatření

  • vynecháme lilkovité rostliny ve stravě – hlavně brambory, papriky, rajčata
  • maximálně omezíme maso a stravu s vysokým obsahem bílkovin
  • chceme snížit tvorbu kyseliny močové a naopak zvýšit její vylučování

upravíme funkci ledvin pitím ledvinového čaje následujícího složení

  • celík zlatobýl – 3 díly
  • přeslička rolní – 1 díl
  • rdesno ptačí – 1 díl
  • rdesno blešník – 1 díl

nálev z jedné polévkové lžíce 3x denně před jídlem, pijeme až dva měsíce

vhodné jsou koupele z jehličí borovice lesní

protiartritický čaj

  • březový list 40 g
  • květ vřesu 20 g
  • list lesního jahodníku 20 g
  • kořen jehlice trnité 10 g
  • nať violky trojbarevné 10 g

čtyřikrát denně pijeme čtvrt litru čaje mezi jídly

výborná je jablečná dieta

tři dny konzumujeme pouze dvanáct jablek denně

další dva až tři dny pouze 10 jablek a chléb

dále se stravujeme normálně a pravidelně konzumujeme 4 – 5 jablek denně

vynikajícím antirevmatikem je kořenová zelenina ve všech podobách – a hlavně šťávy

  • červená řepa 60 g
  • mrkev 40 g
  • celer 25 g

šťávu pijeme 3x denně před jídlem

 

plody černého rybízu mají tak vysoký obsah vitamínů a minerálů, že je můžeme považovat za lék

konzumujeme je co nejčastěji ve formě šťávy, kompotu, džemu nebo sušených plodů

 

Leclercův čaj na revmatické bolesti

  • 2 díly listů černého rybízu
  • 1 díl natě kopřivy
  • 1 díl tužebníku jilmového

čaj pijeme měsíc, potom si dáme měsíc pauzu

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.